Aktiviteter (Kvols beboer- og foredragsforening)

Generalforsamlinger i Kvols Forsamlingshus
tirsdag den 21. februar 2023 kl. 19:00
 
Der afholdes to generalforsamlinger denne aften
1. Kvols forsamlingshus
2. Kvols Beboer- og Foredragsforening
 
Dagsordener kan ses her: 
 
 
 
 
Kvols Forsamlingshus og Kvols Beboer- og Foredragsforening arrangerer
fra fredag d. 14/10 til søndag d. 16/10 2022
En god opstart på Efterårsferien !
 
  
En kunstudstilling med lokale kunstnere
 
Billedkunstnere og skulptører fra lokalområdet ved Hjarbæk Fjord udstiller værker i Kvols Forsamlingshus.
 
Baggrund:
Vi ønsker at øge opmærksomheden på de kulturelle og kreative aktøres betydning for livet og de muligheder, der skaber vækst i lokalområderne. Derfor er det vigtigt for os, at lade forskellige kulturaktører fra vort område træde frem og vise deres værker i en lokal kontekst for alle interesserede. Høstudstillingen viser billedkunst, skulpturer og billedfilt, og sideløbende med udstillingen vil flere af de udstillende kunstnere holde deres atelier åbent i sammenhæng med udstillingen.
 
 
Ferniseringen finder sted fredag d. 14/10 kl 16:00 - 17.00.
Her vil der være mulighed for en forfriskning samt høre et lille musikals indslag.
 
Åbningstider:
Fredag d. 14/10 kl. 16-17 - Lørdag d.15/10 kl. 10 -16 - Søndag d. 16/10 kl. 10-16
 
Angående tilknyttede åbenthus arrangementer hos kunstnerne følger her info:
Åbent atelier d.15-16. oktober Majken Bilgrav https://majkenbilgrav.dk/aabent-atelier-15-16-oktober/
 
 
Nedenfor er der en kort beskrivelse af de udstillende kunstnere samt links til deres web sider:
Klik på billederne for at se en større version
 
 
Johannes t´Hart
Den hollandsk fødte billedkunstner Johannes Jurianus t Hart er bosat i Løgstrup området. Johannes startede sit billedkunstner forløb på kunstakademiet i Den Haag og fortsatte senere i København. Han har blandt andet udsmykket den indvendige Østgavl i Kvols Forsamlingshus og har haft flere store udsmykningsopgaver i Viborg.
 
 
 
Felix er bosat i Vorde gamle skole og har sit ” Depot Kunst Museum” på Knudbyvej 14, i Knudby Felix og Birgit Kvorning holder Åbent Hus fredag til søndag på ”Depot Kunst Museum” i Knudby På Felix´s webside gives et udtryk hans udtryksform, her står: ”Felix Pedersen lader os få naturen ind under huden. Det er, som om hans malerier indeholder dens puls og åndedrag. Betaget ser vi hans store monumentale og ekspressive naturabstraktioner.” Felix udtaler desuden flg. på sin webside: ”Et kunstværk har altid en konkret forankring i den der forunderlige virkelighed!”.
 
 
 
Elin er bosat i Hjarbæk og fortæller selv, ”Jeg er født i Addis Abeba i Etiopien, af norsk/tyske forældre, derfor har jeg fået det tværkulturelle blik med fra dag ét. Jeg kom dog til Norge efter 1,5 år, hvor jeg voksede op i Ski udenfor Oslo og i Bergen. Naturen har altid været en vigtig legekammerat og en nødvendighed i mit hverdagsliv”. Elin videre udviklede, efter en akademisk karriere, sine kreative færdigheder på Center for Kreativitet og Teater i København. Elin har firmaet ” Åbne Rum” som er et terapeutisk ”Værksted for skaberkraft og forvandling.”
 
 
 
Henning Elving – https://www.henningelving.dk
Henning er bosat i Kvols, og en del af året i Spanien, han er billedhugger og tillige en aktiv og engageret kultur aktør i Kvols og omegn, som har igangsat arrangementer med musik, litteratur og kulturelt samvær. Henning oplyser selv, at han altid i sin billedkunst har foretrukket emner med musikalske berøringsflader. Han har i sine bronzeskulpturer arbejdet med tre grundtemaer – torsoen, figurkompositionen og hans eget begreb ”homogrammet”, som skulle betyde menneskebrev. Det er en fortællemåde, hvor kunstneren benytter menneskefigurer i stedet for ord til at fortælle en historie
 
 
 
Majbrith Annesenhttps://www.ydunfilt.dk
Majbrith er bosat i Tårup mellem Knudby og Kvols, og har i arbejdslivet været skoleleder på flere skoler, de seneste to var Taarupgaard Ungdomskostskole og Løgstrup Skole. Hun har hele livet undervist i forskellige kreativ udtyksformer, men det er som tekstilkunstner og filter hun udtrykker sig nu. Majbrith siger selv; ”Med mine filtbilleder fortæller jeg historier og formidler stemninger fra mit liv. Min inspiration finder jeg ofte i naturen, i fortælling og mytologi. Gudinden Ydun er symbol på billedarbejderne - ”Ydun betyder “hun som fornyr”. Ydun er gudinden for, og symbolet på evig ungdom i den nordiske mytologi. Hun sørgede, med sine særlige æbler, for gudernes sundhed. Ydun passer derfor godt som inspiration og symbol i mit filteunivers”.
 
 
Majken Bilgrav – https://majkenbilgrav.dk
Majken er bosidende i Tårup mellem Kvols og Knudby. Hendes billedkunst spreder over maleri, keramik, akvarel, grafik m.m. Man får et fint udtryk af Majkens kunst via Tom Jørgensen, der er kunstanmelder på Jyllandsposten og redaktør af Kunstavisen, som giver en meget rammende beskrivelse af Majkens kunst, når han udtrykker flg. ”Majken Bilgrav maler kraftfulde, sanselige og koloristiske billeder… Stilen er ekspressiv og indlevende med tydeligt markerede penselstrøg og fint opfattede farvegradueringer… Med sit usentimentale blik for de forskellige fuglearter, sin friske kolorit og ekspressive penselføring er Majken Bilgrav en værdig arvtager til de store danske naturskildrere gennem tiden ”. 
 
 
Leila Andersen – https://leilaandersen.dk
Leila er bosat i Knudby og blev først uddannet som fotograf, - senere som billedkunst lærer og maler, og hun siger selv, at hun efterfølgende har målrettet sit kunstneriske virke, til evig udvikling indenfor kunsten. Udgangspunktet for hendes værker skabes af omgivelserne, og er meget præget af naturens forunderlige lys, vind og vejr. Leila er den abstrakte landskabsmaler med lyst til at udfordre farverne, og hun har i mange år undervist i kunst, både herhjemme og i udlandet. Leila siger-, ”Tiden er en underlig størrelse. Vi skal følge med tiden, skønt den har det med at gå stærkt. Jeg er gammel i faget - men aldrig for gammel til at lytte og udvikle mig”
 
Se arrangementer i Kvols efteråret 2022 her
- der kan ske ændringer og tilføjelser i programmet, så tilmeld dig mailinglisten og bliv løbende opdateret 
_______________________________________________
 

Dine ideer er velkome

Dine ideer og kommentarer til arrangementer/udflutger mv. er naturligvis velkomne.
Skriv til os via kontaktformularen.eller send en mail til kvolsforsamlingshus@gmail.com
Bjarne Rasmussen | Kvolsvej 6, 8831 Løgstrup - Danmark | Tlf.: 23641441